Friday 6 April 2012

LEMPENG PISANG

ini pulak saya buat utk minum2 petang saja jer x tahu nak buat apa  ada ternampak dekat blog
rozzan macam sedap jerr apa lagi saya pun trylah buat Rasa dia memang sedap rasa macam
lemak2 berkrim sikit.Chewwahh .Apapun jom kita semak resepi ni

SUMBER-rozzan.blogspot.com
RESIPI-noorezstyle.blogspot.com


Bahan-Bahan

250 gm pisang
120-130 gm tepung gandum
2 sudu makan gula
30 gm gula melaka
60 gm kelapa parut putih
secubit garam
minyak utk menggoreng

Cara-cara

Pisang dilecek halus dalam sebuah mangkuk. Kemudian masukkan semua bahan-bahan lain dan kacau/gaul hingga sebati. Panaskan kuali leper (saya gunakan jenis "non-stick") dan bubuh sedikit minyak. Tuangkan secukup adunan untuk membuat satu lempeng (saiz mengikut ciatarasa anda) . Biarkan ia masak di sebelah bahagian dahulu sebelum anda terbalikkan utk memasak yg sebelah lagi. Buat begini sehingga kesemua adunan selesai.



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...